30 november 2013

Så får du en lyckad förlossning

Har man bara rätt inställning, tänker positivt och är målmedveten, gör alla förberedelser man kan göra så får man en helt underbar förlossning. Ingenting kan då gå fel.

Enligt Blondinbella.

Det är inte sant och så överdrivet av henne och ge den bilden tycker jag. Den här överpräktiga människan är ju bara för mycket. Att jag skriver det här är för jag vet att jag inte är ensam om den åsikten.

Hon menar säkert väl med det hon skriver men hennes ton i det hela är att "det är klart man får en jobbig förlossning/första tid som förälder om du inte gör/tänker så som jag gjorde. Gör som jag så får du också en lyckad förlossning och en glad bebis"

Jag kan ge exempel: Jag smörjde också min mage hela graviditeten med dyr olja och jag fick ÄNDÅ bristningar! Däremot smörjde jag INTE underlivet ett skit (hade jag aldrig ens hört talas om att man kan göra för att undvika att spricka. Tror dessutom det bara är en myt) och sprack inte något jag heller.

Min skadeglada sida hade önskat att hon fått en jobbig förlossning och ett barn med kolik mohaha. Så elak är jag. Men då kanske hon hade landat här nere i verkligheten och varit lite ödmjuk och inte fortsatt cirkulera där uppe bland molnen där allt är så himla gulligull och så bra och underbart.

Kul för henne att allt gått bra inte det. Det jag stör mig på att hon inte verkar ha någon som helst förståelse för andra kvinnor som upplevt/haft jobbiga förlossningar. Att allt bara skulle handla om inställning och målmedvetenhet. Kyss mig i arslet att säga att en förlossning är "enkelt" och "gjorde ju inte så ont" får mig att se rött. Det är att se ner på all världens kvinnor som någonsin fött barn och upplevt det som jobbigt.

//En Sofie som inget bättre har att skriva en lördagskväll som denna






1 kommentar:

Jennie sa...

Haha, bara genom att läsa rubriken förstod jag att du menade bella! Har också läst allt om de där. Men du, kolik brukar väl börja när de är 3-4 veckor så inte för sent än. ;)